19 september

Artikel in de Paardenkrant, met een foto van Odessa en haar moeder Jacintha(eig: D. Haas)

 

 

19 september 2015

We zijn weer naar de nationale Fell Pony keuring geweest. Odessa liep op kop van haar rubriek met een 1e premie. Priscillia liep in dezelfde rubriek op de tweede plaats en verdiende ook een 1e premie. In de rubriek enters liep Wiranda op de 2e plaats(achter de latere jeugdkampioen) en Veralinda op de 3e plaats met allebei een enterpremie. Boven onze verwachting, werd Odessa eerst kampioen stamboekmerrie en daarna algemeen dagkampioen! Een succesvolle dag dus. De moeder van Odessa en Priscillia werd Erekampioen.

 

         

Odessa dagkampioen

 

Priscillia

 

Wiranda en Veralinda

 

 

 

 

 

 

Oktober 2014

We zijn bezig met het beleren van Pretty en dat gaat echt supergoed, ze is zo braaf. Nu de veulens ook maar afgespeend, dat maakt het wel makkelijker. Zelfs Rianne durfde er op.

Winston van Nuova is verkocht. We hopen dat de familie Visser veel plezier aan hem zal beleven!

 

 

 

 

20 september 2014

Op 20 september was de merrie en veulen keuring van het NFPS in Wezep. We hadden een erg succesvolle dag. Winston en Wiranda liepen beide op kop van hun rubriek met een veulenpremie en mochten meelopen in de kampioenskeuring. Veralinda liep op de derde plaats in haar rubriek met een veulenpremie. Priscillia liep ook op kop van haar rubriek en kreeg een 1e premie en werd daarmee ster. Pretty Women en Peggy kregen beide een 2e premie. We gingen dus zeer tevreden huiswaarts, dit was boven onze verwachtingen!

 

 

September 2014

De veulens ontwikkelen zich goed en ook ons kalf groeit goed!

 

6 juli 2014        

Omdat er te weinig aanmeldingen waren voor de Noordelijke Fell Pony dag, werd er op 6 juni een tocht, speciaal voor Fell pony's, gehouden. Het start- en eindpunt was bij de familie Postma. Een geweldige dag, met mooi weer en een leuk aantal pony's. De meeste pony's vonden het rijden over het viaduct over de A7 wel spannend. Daarnaast mochten we met de pony's over de motorcross baan in Trimunt. Spectaculair. Nick vond het geweldig en ging steeds harder omhoog. Na de rit met alle Sleddale Eddie nakomelingen op de foto en daarna lekker soep gegeten bij de familie Postma.

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 juni 2014

Als laatste moest Pretty een veulen krijgen van Odin. Deze werd geboren op 17 juni. Een merrieveulen met de naam Wiranda van U-Nuova.

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

25 mei 2014

Het veulen van Priscillia en Eddie is geboren. Een hengstveulen, die we de naam Winston van Nuova hebben gegeven.

 5 mei 2014

Onze eerste veulen is geboren. Peggy heeft op 5 mei een merrieveulen gekregen van Dazzler. Natuurlijk zijn we hier heel erg blij mee. Het veulen heeft de naam Veralinda van Nuova gekregen. Het wachten is nu op het veulen van Priscillia en Eddie.

Maart 2014

Inmiddels zijn de eerste schapenlammetjes weer geboren. De komende weken komt de rest ook. Hopen op een paar mooie ooilammeren! Daarnaast zijn 3 pony's drachtig en die groeien inmiddels als kool. 's Avonds wordt het gelukkig weer wat langer licht, zodat er weer makkelijker ritjes met Nick gemaakt kunnen worden.

 

          

Drachtige ooien

 

Hoezo dik????

 

de Felletjes

  

 

 

December 2013

Inmiddels zijn alle schapen allang weer gedekt. De eerste lammeren worden in maar verwacht. De rammen zitten inmiddels weer samen binnen en gelukkig maken ze geen ruzie, zodat ze weer samen in een hok kunnen. Daarnaast is steeds duidelijker te zien dat de Fells drachtig zijn. Verder weinig nieuws. Als het een beetje redelijk weer is, proberen we in het weekend nog even een ritje met Nick te maken. Jammer dat het zo snel donker is. 

Oktober 2013

De eerste schapen zijn weer gedekt.

 

 

   

het 'blauwe' team

 

het 'groene' team

 

 

21 september 2013

Op deze dag was de landelijke Fell Pony keuring en de landelijke Kerry Hill keuring. Voor ons heel vervelend, want nu moesten we ons 'opsplitsen'. Jan naar de schapenkeuring en Klaas-Jan en ik naar de Fell Pony keuring, met hulp van Marjolein. Jan heeft de schapen eerst weggebracht naar Hulshorst en is teruggereden om te helpen met de pony's in Wezep. De merries Priscillia, Peggy en Pretty werden alle drie met succes ingeschreven in het stamboek. Daarnaast ontvingen ze allen een 2e premie. Odessa behaalde een 1e premie, met 46,5 pnt., waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn!!

 

   

Pretty bij de veterinair voor stamboekopname

 

Odessa 1e premie

 

 

 

Augustus 2013

Alle drie Felletjes zijn drachtig gescand en nu maar wachten. Hier zijn we heel blij mee natuurlijk! Daarnaast op 24 augustus nog ruim 200 pak stro binnen gehaald, de zolders zijn weer vol. Wij zijn weer klaar voor de winter. Al mag het weer van ons en de dieren nog wel een tijdje mooi weer blijven!

 

Juni 2013

Inmiddels zijn 2 van de Felletjes drachtig. Peggy is gedekt door Fitzview Dazzler en Pricsillia door Sleddale Eddie. Nu hopen dat Pretty ook drachtig is, maar dat weten we nog niet zeker. Zij is gedekt door Odin van het Westerkwartier.

Alle schaaplammeren zijn inmiddels weer geselecteerd en gekeurd voor het stamboek. 

Inmiddels hebben we een paar nieuwe aanwinsten, namelijk de katers Floris en Doris en een hond Amber(Rodesian Ridgeback)

 

      

Florus

 

Dorus

 

Amber

 

 

 

Maart 2013

Vandaag 3 maart zijn de eerste Kerry Hill lammetjes geboren. Twee schapen hebben elk een ooi en een ram gebracht. De andere 6 kunnen ook nog binnen twee dagen lammeren, dus een strakke planning. Een paar nachten slecht slapen en ze zijn er allemaal weer. Ook wel prettig, omdat ze dan heel snel weer bij elkaar in het groepshok kunnen, wat minder werk is en ook geweldig om te zien hoe de lammeren dan (vooral onder het voeren, omdat ze dan alle ruimte hebben) met elkaar spelen.

 

         

Hier ben ik dan.

 Mooi snuitje. 

Moeder en kids

 

De pony's zijn nieuwsgierig!

 

December 2012

De pony's willen graag even naar buiten, maar helaas laat het weer dat niet zo vaak toe de laatste tijd. Als ze dan naar buiten mogen is het wildwest op 't Oldorp.

 

      

Rodeo......

 

Waar is dat water nu?

 

De schapen in de sneeuw

 

September 2012

Op de Fell pony keuring heeft Peggy een twenterpremie behaald en Odessa een 2e premie met 44 pnt (45 pnt is een 1e premie).

 

 

 

 

 

 


 

16 juni 2012 Lammerdag Kerry Hill stamboek

Afgelopen zaterdag was de lammerdag van het Kerry Hill stamboek bij ons. Een leuke leerzame middag waarin de keurmeester de lammeren keurt en daarbij uitleg geeft, met de nodige ruimte voor discussie. Hieronder een paar schitterende foto's, gemaakt door Sandra van der Meer. Sandra bedankt!

 

 

   

Ooilammeren

 

Ramlammeren

 

 

 

   

Ooilammeren

 

Oudere ooien

 

 

 


 

Maart 2012

 

 

   

De drieling

 

Rianne met de 3 lammetjes

 

 

Februari 2012

De eerste schapenlammeren zijn geboren. Inmiddels 4 ooien en 2 rammen bij 3 schapen.

 

    

 

Rianne met het 1e lammetje

 

2 ooilammeren

 


Februari 2012

Lekker schaatsen op de ijsbaan van Uithuizen. 


 

 

Januari 2012

De schapen zijn allemaal weer geschoren.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAL NUOVA | nuova@hetnet.nl
UA-33779172-1